”Hevosalan yrittäjillä on matikka nelonen ja uskonto kymppi” – tämän fraasin kuulee usein, kun keskustelu siirtyy hevosalan yritysten talouteen, kannattavuuteen tai kilpailukykyyn. Todellisuudessa hevosalalla on …
Hevosavusteinen toiminta on laaja käsite, jolla tarkoitetaan hevosen mukana oloa erilaisissa sosiaali- ja terveyspalveluissa – ei pelkästään kuntoutusmuotona tai terapiana, vaan myös yleisemmin hyvinvoinnin edistäjänä. …
Hevosalan vaikuttavuutta voidaan mitata eri tavoin. Yhdeksi toimialojen vaikuttavuusmittariksi on vakiintunut työllistävyys eli se, kuinka monelle ihmiselle ala antaa työtä, ja vaikuttaa siten yhteiskuntaan, verotulojen …
Ravivalmennuksella elinkeinona on vuosikymmenten perinteet. Yritystoiminnan kehityssuuntiin vaikuttavat vallitsevat taloussuhdanteet, hevosenomistamisen sekä ravipelaamisen kentillä tapahtuvat muutokset. Jotta ravivalmennus on jatkossakin houkutteleva vaihtoehto ammatiksi, tarvitaan pitkän …
Raviradoilla eletään voimakasta toimintaympäristön muutosta, kuluttajakäyttäytyminen muuttuu ja kilpailu vapaa-ajasta kiristyy. Raveja seuraa intohimoinen joukko harrastajia, mutta vastapainona on nähtävissä kielteistäkin suhtautumista ravipelaamiseen ja -urheiluun. …
Eri toimialoilta peräänkuulutetaan yhteiskunnallista ja taloudellista vaikuttavuutta. Tämän vuoksi ne tarjoavat mittareita ja tunnuslukuja argumentoidakseen sen puolesta, että yhteiskunta ymmärtäisi alaa ja sen merkitystä.
Vaikuttavuutta syntyy, …
Hevoskasvatus sivuelinkeinona saattaa tulevaisuudessa yleistyä entisestään, varsinkin jos harrastajamaisesta kasvatuksesta siirrytään yritystoimintaan. Hevosyrittäjien keskuudessa on selkeästi kiinnostusta hevoskasvatukseen, vaikka yrittäjä saisikin päätoimensa muunlaisesta yrittämisestä.
Uudistuva hevostalous …
Maakunnat, seutukunnat ja niiden yksittäiset kunnat työskentelevät elin- ja vetovoimansa lisäämiseksi. Monet alueet ovat laatineet tätä varten omia elinvoimastrategioitaan. Käytännössä tämä tarkoittaa yritystoiminnan ja kuntalaisten …
Hevosten yhteisomistaminen, puhekielessä kimppaomistaminen, on yleistynyt paljon. Muutamia vuosia sitten ideoitiin Raviliiga ”helpon hevosenomistajuuden malliksi”, tutustumispaketiksi raviurheiluun. Yksi ravihevonen on jaettu 700 osuuteen, jotka veloitetaan …
Suomessa toimii hyvin erilaisia hevosalan yrityksiä. Usein näitä yrityksiä jaotellaan niiden toiminnan mukaan, jolloin tarkastelukohteena voivat olla vaikkapa ratsastuskoulut tai ravitallit. Hevosalan yrityksiä voi luokitella …
Hevostalous on elämystaloutta, jonka pariin asiakkaat tulevat viihtymään, hakemaan uusia kokemuksia ja unelmoimaan. Lähestulkoon poikkeuksetta – olipa kyseessä sitten ratsastuskoulu, täysihoitotalli, valmennus- tai vaellustoiminta – hevosyrittäjä …
Yrityksen ulkoinen identiteetti luo mielikuvaa yrityksestä ympäröivään maailmaan. Hevosala ei ole tästä poikkeus. Vaikka brändin rakentaminen on laajempi kokonaisuus kuin vain visuaalisten ja viestinnällisten elementtien …
Osaavalla hankintatoimella on merkitystä hevosyritysten kannattavuudelle. Erityisesti suuret ratsastuskoulut, kasvatustallit ja ravivalmennusyritykset saavat hyötyjä kiinnittämällä huomiota rehujen, kuivikkeiden ja käyttötarvikkeiden kokonaiskustannuksiin.
Hankintatoimen merkitys hevosyrityksille
Nykyaikaisessa liikkeenjohdossa käsitellään …
Digitaalinen markkinointi on toistaiseksi vain harvoin hevosyritysten painopistealueena. Yrityksen perustoiminnot vievät niin paljon resurssia ja työaikaa, ettei suunnitelmallinen digimarkkinointi ole ensimmäisenä mielessä. Digistrategiat tekevät kuitenkin …
Hevosalan yritysten on seurattava yhä tarkemmin markkinatilanteiden muuttumista vapaa-ajan palveluiden kiristyvässä kilpailussa. Perinteisten ratsastus- ja ravipalveluiden ohessa hevosella on kasvavaa kysyntää ihmisten elämys-, virkistys- ja …
Hevosyrittäjyys on useimmille elämäntapa, siihen liittyy vahva arvomaailma ja rakkaus lajiin. Tämä ei poissulje tavoitteita tulokselliseen liiketoimintaan ja kannattavaan bisnekseen. Hevosalan mielikuvat -kysely (2017) osoittaa, …
Ennen kokoonnuttiin yhdessä satulahuoneessa tai tallituvissa, nykyään samoista asioista kiinnostuneet löytävät toisensa milloin vain, ajasta ja paikasta riippumatta, sosiaalisen median keskustelupalstoilta, yhteisöistä ja käyttäjäryhmistä. Yhteisöllisyyden …
Kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia eläinten hyvinvoinnista ja tuotannon eettisyydestä. Viime vuosina tuotantoeläinten, kuten nautojen ja siipikarjan, hyvinvointia on arvioitu Suomessa ja muualla maailmassa enenevissä määrin …
Hevoset ja maaseutu ovat aina kuuluneet yhteen. Tammat varsoineen ovat tuttu näky maaseudun maisemassa, mutta maatalouden rakennemuutos, tukipolitiikan muutokset ja taloudelliset suhdanteet ovat ravistelleet kotimaista …
Hevosten kanssa ovat tekemisissä eri elämänvaiheissa olevat ja monen ikäiset ihmiset. Iäkkäillä on muistoja hevosesta maatalouden töissä, kun taas monet nuoremmista kohtaavat hevosen vapaa-ajan harrastuksissaan. …